Rolada z dżemem głogowo - malinowym
Ika 1961Rodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, sezam, orzeszki ziemne, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 3/4 szklanki
mąka pszenna typ 405 - 1/2 szklanki
skrobia kukurydziana - 1/2 szklanki
olej o neutralnym smaku - 60 ml
mleko - 80 ml
proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki
ekstrakt waniliowy - trochę
sól drobnoziarnista - szczypta
Dżem głogowo - malinowy do posmarowania - trochę
Do posypania:
liofilizowane maliny pokruszone i przesiane przez sitko - trochę
Sposób przygotowania:
Żółtka oddzielamy od białek. Białka z solą i cream of tartar ubijamy na sztywną pianę. Ciągle miksując stopniowo wsypujemy cukier. Ubijamy do momentu uzyskania sztywnej piany.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.