Kamut wstążki Fabijańscy z gulaszem z łopatki
FabijańscyRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, mięso, grzyby, orkisz, wieprzowina
Składniki:
Łopatka wieprzowa świeża - 700 g
Pieczarki świeże - 500 g
Liście laurowe do smaku
Czosnek - 3 ząbki
Olej trochę
Sól do smaku
Cebula - 2 szt.
Mąka orkiszowa - 3 łyżki
Majeranek do smaku
Suszone grzyby kilka
Koper świeży trochę
Dodatkowe informacje:
Cebulę kroimy w kostkę lub piórka, pieczarki w plastry i podsmażamy chwilę na odrobinie oleju aż cebula lekko się zrumieni. Wrzucamy do mięsa i dusimy razem jeszcze jakieś 20 min.W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Na koniec można zabielić sos mąką rozprowadzoną w zimnej wodzie. Wykładamy danie na talerze, posypujemy świeżym koperkiem.
Pyszne, sycące danie na rodzinny obiad :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.