Zupa gulaszowa ze świderkami z kamutu
FabijańscyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
Łopatka wieprzowa - 700 g
masło ghee g
Papryka czerwona - 1 szt.
Papryka zielona - 1 szt.
Papryka żółta - 1 szt.
Fasola czerwona - 1 opakowanie
Koncentrat pomidorowy - 6 łyżek
Cebula - 2 szt.
Olej trochę
Przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, liście laurowe, ziele angielskie do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę, zalać 3 litrami wody, dorzucić przyprawy i gotować do miękkości około 1,5h.
SMACZNEGO :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.