![Zupa gulaszowa ze świderkami z kamutu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-05/11488-photo-main.jpg)
Zupa gulaszowa ze świderkami z kamutu
![](/cache/a32x32/files/users/1188-avatar-821917294.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
Łopatka wieprzowa - 700 g
masło ghee g
Papryka czerwona - 1 szt.
Papryka zielona - 1 szt.
Papryka żółta - 1 szt.
Fasola czerwona - 1 opakowanie
Koncentrat pomidorowy - 6 łyżek
Cebula - 2 szt.
Olej trochę
Przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, liście laurowe, ziele angielskie do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę, zalać 3 litrami wody, dorzucić przyprawy i gotować do miękkości około 1,5h.
SMACZNEGO :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.