Kotlety mielone z pieczarkami z indyka
KuchniaMagdaLenyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, soja, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 300 g
cebula - 1 szt.
jajka - 2 szt.
bułka tarta - 1/2 szklanki
mleko - 1/3 szklanki
siemię lniane - 2-3 łyżki
sos sojowy - 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
jajka do panierki - 1-2 szt.
bułka tarta do panierki - 1 szklanka
Sposób przygotowania:
Z otrzymanej masy formujemy kotlety i obtaczamy je najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.