Muszle makaronowe z pastą z czerwonej fasoli
KuchniaMagdaLenyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, strączkowe, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
suszone pomidory - 100 g
ząbki czosnku - 2 szt.
natka pietruszki - 1 pęk
ziarna słonecznika - 1 garść
oliwa - 2 łyżki
papryka słodka mielona - 1/2 łyżeczki
papryka chili - 1 szczypta
bazylia - 1 łyżeczka
muszle makaronowe - 100 g
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Po tym czasie, fasolę gotujemy w wodzie, której się moczyła przez około 30 min., aż będzie miękka. Odcedzamy.
Ugotowany makaron nadziewamy gotową pastą z fasoli i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Wierzch posypujemy tartą mozzarellą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-13 min.
Podajemy z sałatą ze świeżych warzyw.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.