Krem z fasoli i ziemniaków
KuchniaMagdaLenyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, soja, strączkowe, cytrusy, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
ziemniaki - 5-6 szt.
pietruszka - 1 szt.
śmietana 30% - 200 ml
bulion - 1,5 litra
kminek cały - 1 łyżeczka
sos sojowy - 1-2 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżka
liście laurowe - 2 szt.
sól, pieprz do smaku
olej rzepakowy - 2-3 łyżki
kiełbasa - 350 g
Sposób przygotowania:
Następnego dnia gotujemy fasolę w wodzie, której się moczyła, do momentu aż będzie miękka.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
Gotową zupę krem wlewamy na talerz i podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz podsmażoną kiełbasą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.