
Tosty francuskie

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): francuska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jaja - 2 szt.
mleko - 1/2 szklanki
masło - 2 łyżki
cukier trzcinowy - 1 łyżeczka
do podania:
cynamon w proszku - 1 łyżeczka
sproszkowane daktyle - 1 łyżeczka
syrop klonowy lub miód - 2 łyżeczki
śmietana kwaśna 18% lub nawet 30% - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Godzina 6.58. Słońce już wstało, a ja muszę szybko przygotować śniadanie. Wczoraj upieczona chałka posłuży mi do wykonania francuskich tostów. Mogła, by być trochę bardziej czerstwa, ale kto to wytrzyma i jest niebezpieczeństwo, że zniknie, bo w nocy jej trochę ubyło. Wystarczy zaledwie 15 minut z zegarkiem na ręku, aby zjeść pycha śniadanko. Przepis na chałkę znajdziecie klikającChałka z kruszonką
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.