
Batata pie - korzenne ciasto z batatów

Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka typ 550 - 200 g
masło (zimne) - 100 g
żółtka - 2 szt.
cukier trzcinowy Panela - 1/3 szklanki
sól - szczypta
wypełnienie ciasta:
bataty - 5 sztuk (małe) - 700 g
jaja - 2 szt.
śmietana 30% słodka - 50 ml
pomarańcza - 1 szt.
przyprawa do piernika - 1 łyżeczka
cynamon - 1/2 łyżeczki
imbir - 1/3 łyżeczki
kleksy z mascarpone:
śmietana 30 % - 100 ml
mascarpone - 1/2 opakowania - 125 g
cukier puder trzcinowy - 1 łyżeczka
dekoracja:
kwiaty jadalne (opcjonalnie) - kilka
cząstki pomarańczy lub mandarynek (opcjonalnie) - kilka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.