Otrzymano:
Wspólnie z moją rodziną od 4 lat prowadzimy w Trójmieście manufakturę, która powstała z potrzeby zdrowia.
Zaczynaliśmy od tworzenia zakwasów, którymi potem dzieliśmy się z Wami na jednym z gdańskich bazarów z żywnością ekologiczną. Dziś projekt Zakwasownia obejmuje produkcję żywności fermentowanej, przepełnionej substancjami odżywczymi oraz prowadzenie organicznej restauracji serwującej kuchnię roślinną w stylu fine casual.
Nasze produkty znajdziecie w dziewięciu firmowych sklepach stacjonarnych, w sklepie on-line oraz na siedmiu bazarach, które są nadal bliskie naszym sercom.
Ostatnio dodane przepisy:
-
Napar imbirowy
-
Tartaletka jabłkowa
-
Zielona sałatka z buraczanym kimchi
-
Carpaccio z buraka i kalarepy
-
Babka ziemniaczana
-
Groszkowe falafele
-
Wytrawne tartaletki z boczniakami
-
Krem z białych warzyw z chrzanem
-
Marynata do tofu na bazie kimchi
-
Genialny Chłodnik na Zakwasie
-
Bezalkoholowy drink na Zakwasie z Buraka
-
Orzeźwiająca Sangria z Kombuchą!
-
Wspaniałe ciasto z szarlotką i cynamonem
-
Roślinny mazurek na kaszy jaglanej
-
Gryczany pasztet z kimchi
-
Pieczone kukurydze w ostrej marynacie
-
Bliskowschodni bowl z kiszoną cytryną
-
Krem z buraka z Kimchi
-
Chutney z pieczonej cebuli z jabłkiem (również na post dr Dąbrowskiej)
-
Probiotyczny kapuśniak z ciecierzycą i chili
-
Delikatny kapuśniaczek z pieczonych warzyw dla Dzieci
-
Genialne kotleciki jaglane z kimchi
-
Puszysty dip gruszkowy (wegańskie)
Przepisy użytkownika Mikołaj Bator
lubi 28 użytkowników.