Gryczany pasztet z kimchi
Mikołaj BatorRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, drożdże
Składniki:
słoik Kimchi Tradycyjnego - 250 g
kasza gryczana niepalona - 2 filiżanki
bulion wegański - 6 filiżanek
1 cebula
sos sojowy do smaku
tymianek do smaku
wędzona papryka do smaku
kurkuma do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej trochę
Dodatkowe informacje:
Często pytacie nas z czym właściwie zjeść Kimchi.Osobiście uwielbiamy je w wersji na surowo, aby w pełni wykorzystać prozdrowotne działanie tej kiszonki.
Nie ukrywamy, że zdarza nam się dodać je do dań na ciepło, aby nadać im charakteru oraz ostrości - tak jak w dzisiejszym przykładzie roślinnego pasztetu.
Sposób przygotowania:
Cebulę i pieczarki skrój w drobną kostkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.