![Groszkowe falafele](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15431-photo-main.jpg)
Groszkowe falafele
![](/cache/a32x32/files/users/1670-avatar-388722714.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, cytrusy, pszenica
Składniki:
mąki pszennej (może być jaglana lub ryżowa) - 2 łyżki
sok z cytryny
zataru - 0,5 łyżeczki
sumaku - 0,5 łyżeczki
sól
szalotka - 1 szt.
olej/oliwa do smażenia
mała garstka listków mięty
skórka z kiszonej cytryny, z Zakwasowni
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.