Zielona sałatka z buraczanym kimchi
Mikołaj BatorRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
średni brokuł - 1 szt.
majonezu roślinnego czosnkowo-chrzanowego, z Zakwasowni - 3 łyżki
chrzanu Zakwasownia - 1 łyżka
sól
rzodkiewki - 4 szt.
liści szpinaku - 1 garść
kilka gałązek koperku
prażonego słonecznika - 1 garść
Dodatkowe informacje:
Zielona sałatka z buraczanym kimchi to danie absolutnie wiosenne. Ryż z brokuła dodaje głębokiego, zielonego koloru, kimchi ciekawego smaku, a nowalijki oraz chrzan przywołują wspomnienia Wielkanocy.W przepisie wykorzystaliśmy naszego majonezu roślinnego czosnkowo-chrzanowego- https://sklep.zakwasownia.pl/produkt/majonez-roslinny-ekologiczny-czosnkowo-chrzanowy-300g/
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.