Pieczone kukurydze w ostrej marynacie
Mikołaj BatorRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, przystawki i przekąski, sałatki, sosy, z grilla
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: soja
Składniki:
papryka słodka wędzona do smaku
estragon do smaku
sól himalajska do smaku
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego do smaku
kukurydza kilka kolb
Sposób przygotowania:
Nadziej każdą z nich na połówkę dużego patyczka do szaszłyków.
W ten sposób będzie ci łatwiej pokryć je marynatą, a po upieczeniu jeść.
Nastaw piekarnik na 185 stopni.
Wyłóż kukurydze i pokryj każdą z nich marynatą.
Tak przygotowane kukurydze piecz przez 25 minut 185 stopniach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.