Delikatny kapuśniaczek z pieczonych warzyw dla Dzieci
Mikołaj BatorRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: drożdże
Składniki:
bulion warzywny - 1 litr
marchew - 6 szt.
czosnek - 2 ząbki
czerwona cebula - 1 szt.
oliwa z oliwek - 3 łyżki
papryka kolorowa - 2 szt.
pesto ziołowe (opcjonalnie)
Dodatkowe informacje:
Bogactwo smaków z dzieciństwa tworzą z pewnością smaki i aromaty tradycyjnych polskich zup. Najlepszy kapuśniak, jaki się jadło, to ten babciny czy mamusiny, zapamiętany z ciemnych jesiennych popołudni, kiedy tak dobrze było się ogrzać po powrocie ze szkoły.Trzymając te wspomnienia blisko serca, nosa i kubków smakowych , przygotujmy kapuśniak dnia dzisiejszego: nie jesienny kapuśniak a kapuśniaczek właśnie, niemal wiosenny, delikatny.
Sposób przygotowania:
Następnie podgrzej w garnku bulion wegański, dodaj warzywa i podgotuj składniki przez 5 minut.
Po lekkim ostudzeniu, dodaj kimchi i zblenduj całość na gładką masę.
Tak przygotowaną zupę podawaj z orzechami włoskimi, oliwą z oliwek i pesto ziołowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.