Bliskowschodni bowl z kiszoną cytryną
Mikołaj BatorRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki, sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
pieczone warzywa (u nas papryka, marchew, cebula) - 4 filiżanki
i świeże warzywa (np.: ogórek, pomidor, papryczki, kiełki)
kiszone cytryny ok. - 1/4 - 1/2 szt.
orzechy nerkowca - 1 garść
zielone oliwki - 1 garść
szczypiorek - 1 garść
oliwa z oliwek kilka
kumin mielony, sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Przepis autorstwa Idy Kulawik dla Zakwasownia.Wegańska miska pełna zdrowych pyszności: pieczone i świeże warzywa, pełnoziarnisty kuskus, oliwki, orzechy, suszone morele i kiszone cytryny. Genialnie sprawdzi się jako szybki obiad w wiosenny dzień.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.