Probiotyczny kapuśniak z ciecierzycą i chili
Mikołaj BatorRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, zupa
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, drożdże
Składniki:
shot probiotyczny od Zakwasownia - 1 szklanka
1/2 słoika kiszonej kapusty (my wykorzystaliśmy z chilli i dynią od Zakwasownia) - 1/2 słoika
czosnek - 4 ząbki
czerwone cebule - 3 szt.
czosnek główka - 1/2 szt.
majeranek - 1/2 łyżeczki
czarny pieprz - 1/2 łyżeczki
sól - 1/2 łyżeczki
słodka papryka - 1 łyżeczka
ugotowana ciecierzyca - 400 g
Dodatkowe informacje:
Kiszona kapusta z dynią i ciecierzycą? Czy to nie dziwne połączenie? Zapewniamy, że nie tyle dziwne, ile nietypowe, a z pewnością pyszne. Proponujemy, byście spróbowali wykorzystać kiszoną kapustę z dynią, jako bazę pod zupełnie nową odsłonę kapuśniaku. Dobrze smakuje i przyjemnie rozgrzewa.Sposób przygotowania:
Podawaj z pieczywem i roślinną śmietanką.
Na zdrowie:)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.