Genialne kotleciki jaglane z kimchi
Mikołaj BatorRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, z grilla
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, strączkowe, owies
Składniki:
woda - 2 szklanki
słoik kimchi - 300 g
płatki owsiane - 50 g
mąka z ciecierzycy - 50 g
suszony liść kolendry - 1 łyżeczka
tymianek - 1 łyżeczka
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
kminek mielony - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Kotleciki jaglane jedliście już z pewnością po wielokroć i w różnorodnych odsłonach, wszak jagły to najstarsza i jak mówią specjaliści jedna z najzdrowszych kasz. Powinna stale gościć na naszych talerzach, dlatego warto trzymać w zanadrzu rozmaite wersje jej podawania. Bazą naszych „ kotletów idealnych” jest szczerze przez nas ukochane, ostre i aromatyczne kimchi. Sprawdźcie, czy po odłożeniu widelca, nie powiecie przypadkiem: Mmm, idealne…Bardzo polecam jaglane kotlety jako bazę pysznych burgerów. Idealnym dopełnieniem takiego dania jest majonez mango-curry.
Uwaga: dzieci też to lubią!
Sposób przygotowania:
Połącz kaszę jaglaną, kimchi oraz pozostałe składniki. Wyrabiaj rękami do momentu uzyskania łatwo dającej się formować masy. Odstaw na 10 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.