Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicystopaaPrzepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Klasyczne naleśniki

Klasyczne naleśniki

stopaa
17 16 30 min
Kotlety z czerwonej fasoli i łososia

Kotlety z czerwonej fasoli i łososia

stopaa
18 12 40 min
Jaglane ciasto czekoladowe z musem czekoladowym

Jaglane ciasto czekoladowe z musem czekoladowym

stopaa
20 14 90 min
Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli

Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli

stopaa
19 11 60 min
Zupa z zieloną soczewicą

Zupa z zieloną soczewicą

stopaa
17 12 50 min
Szybkie muffinki bananowo-owsiane

Szybkie muffinki bananowo-owsiane

stopaa
18 12 40 min
Omlet z serem feta, szpinakiem i szynką szwarcwaldzką

Omlet z serem feta, szpinakiem i szynką szwarcwaldzką

stopaa
17 12 15 min
Czekoladowa miss! kandydatka na Miss Babeczki 2016/17

Czekoladowa miss! kandydatka na Miss Babeczki 2016/17

stopaa
20 14 40 min
Szybka, łatwa i pyszna pomidorowa

Szybka, łatwa i pyszna pomidorowa

stopaa
21 16 30 min
Risotto szpinakowe z łososiem i szparagami

Risotto szpinakowe z łososiem i szparagami

stopaa
22 14 30 min
Burger bez bułki z dipem awokado

Burger bez bułki z dipem awokado

stopaa
21 15 60 min
Lody bananowo-orzechowe

Lody bananowo-orzechowe

stopaa
23 21 10 min
Lody truskawkowo-bananowe!

Lody truskawkowo-bananowe!

stopaa
23 15 10 min
Mug cake migdałowo - kokosowy

Mug cake migdałowo - kokosowy

stopaa
23 13 10 min
Omlet owsiano-migdałowy, wersja czekoladowa

Omlet owsiano-migdałowy, wersja czekoladowa

stopaa
19 9 15 min
Omlet owsiano-migdałowo-orzechowy z baobabem

Omlet owsiano-migdałowo-orzechowy z baobabem

stopaa
19 11 10 min
Omlet owsiano-migdałowy z cynamonem

Omlet owsiano-migdałowy z cynamonem

stopaa
18 10 15 min
Deser bananowo-jogurtowy

Deser bananowo-jogurtowy

stopaa
24 13 10 min
Omlet migdałowy

Omlet migdałowy

stopaa
21 11 10 min
Lody truskawkowe z kiwi i orzechami

Lody truskawkowe z kiwi i orzechami

stopaa
23 17 10 min
Makaron jajeczny z mięsem mielonym w sosie sojowym z fasolką szparagową

Makaron jajeczny z mięsem mielonym w sosie sojowym z fasolką szparagową

stopaa
21 12 35 min
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

stopaa
21 13 10 min
Pasta z ciecierzycy à la hummus

Pasta z ciecierzycy à la hummus

stopaa
23 15 10 min
Ciecierzyca w sosie pomidorowym z papryką i kukurydzą

Ciecierzyca w sosie pomidorowym z papryką i kukurydzą

stopaa
23 15 100 min
Omlet owsiano-migdałowo-orzechowy

Omlet owsiano-migdałowo-orzechowy

stopaa
19 8 15 min
Omlet owsiano-migdałowy z chia

Omlet owsiano-migdałowy z chia

stopaa
22 14 10 min
Makaron z pesto, brokułami, orzechami włoskimi, słonecznikiem i natką pietruszki

Makaron z pesto, brokułami, orzechami włoskimi, słonecznikiem i natką pietruszki

stopaa
23 14 15 min
Omlet migdałowo-kokosowy

Omlet migdałowo-kokosowy

stopaa
23 14 15 min
Omlet owsiano-cynamonowy z chia i guaraną

Omlet owsiano-cynamonowy z chia i guaraną

stopaa
22 12 20 min
Omlet owsiano-orzechowy

Omlet owsiano-orzechowy

stopaa
21 10 15 min
Kurczak w pomidorach z soczewicą

Kurczak w pomidorach z soczewicą

stopaa
20 12 30 min
Placki jaglane

Placki jaglane

stopaa
20 12 25 min
Pieczony budyń jaglany o smaku orzechowym

Pieczony budyń jaglany o smaku orzechowym

stopaa
21 13 30 min
Omlet owsiano-kokosowo-orzechowy

Omlet owsiano-kokosowo-orzechowy

stopaa
19 11 20 min
Bananowy jogurtowiec

Bananowy jogurtowiec

stopaa
22 15 60 min
Jaglanka z morwą białą, baobabem, nasionami chia, ostropestem i bananem

Jaglanka z morwą białą, baobabem, nasionami chia, ostropestem i bananem

stopaa
22 11 20 min
Koktajl truskawkowo-jaglany z chia, bananem i sproszkowanym baobabem

Koktajl truskawkowo-jaglany z chia, bananem i sproszkowanym baobabem

stopaa
19 13 10 min
Omlet migdałowo-kokosowy z chia i ostropestem

Omlet migdałowo-kokosowy z chia i ostropestem

stopaa
21 14 15 min
Omlet marchewkowo-kokosowo-piernikowy

Omlet marchewkowo-kokosowo-piernikowy

stopaa
22 15 25 min
Wegańskie placki kokosowo-lniane z karobem

Wegańskie placki kokosowo-lniane z karobem

stopaa
23 12 20 min
Mus bananowo-orzechowy z chia

Mus bananowo-orzechowy z chia

stopaa
22 14 15 min
Omlet owsiany z chia, bio nutellą i czereśniami

Omlet owsiany z chia, bio nutellą i czereśniami

stopaa
23 16 20 min
Omlet migdałowy

Omlet migdałowy

stopaa
23 14 20 min
Szybka potrawka z soczewicy i warzyw na patelnię

Szybka potrawka z soczewicy i warzyw na patelnię

stopaa
23 15 30 min
Placki owsiano-lniano-kokosowe

Placki owsiano-lniano-kokosowe

stopaa
24 13 20 min
Fit burger z indykiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami

Fit burger z indykiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami

stopaa
21 11 60 min
Sałatki z ryżem i tuńczykiem

Sałatki z ryżem i tuńczykiem

stopaa
22 14 60 min
Sałatka z fetą, suszonymi pomidorami i słonecznikiem

Sałatka z fetą, suszonymi pomidorami i słonecznikiem

stopaa
24 16 20 min
Pesto z łososiem i suszonymi pomidorami - szybki i prosty obiad

Pesto z łososiem i suszonymi pomidorami - szybki i prosty obiad

stopaa
19 15 20 min
Omlet owsiano-kokosowy z superfoods

Omlet owsiano-kokosowy z superfoods

stopaa
17 11 20 min
Placki kokosowe (3 składniki!)

Placki kokosowe (3 składniki!)

stopaa
20 16 25 min
Omlet owsiany z pomidorem, fetą i awokado

Omlet owsiany z pomidorem, fetą i awokado

stopaa
20 12 20 min
Babeczki owsiano-orzechowe z bananami i wiśniami w syropie

Babeczki owsiano-orzechowe z bananami i wiśniami w syropie

stopaa
21 13 45 min
Omlet owsiano-orzechowy

Omlet owsiano-orzechowy

stopaa
19 12 15 min
Czekoladowa owsianka z owocami

Czekoladowa owsianka z owocami

stopaa
19 12 15 min
Omlet z kaszy manny

Omlet z kaszy manny

stopaa
20 15 15 min
Delikatne placki owsiano-bananowe

Delikatne placki owsiano-bananowe

stopaa
20 12 20 min
Makaron ze szpinakiem i fetą

Makaron ze szpinakiem i fetą

stopaa
20 13 40 min
Lunchbox z penne, fetą, łososiem, brokułem i suszonymi pomidorami

Lunchbox z penne, fetą, łososiem, brokułem i suszonymi pomidorami

stopaa
23 17 30 min
Owsianka z owocami i masłem orzechowym

Owsianka z owocami i masłem orzechowym

stopaa
20 14 0 min
Omlet lniano-kokosowo-cynamonowy

Omlet lniano-kokosowo-cynamonowy

stopaa
21 10 10 min
Omlet jaglano-kokosowy

Omlet jaglano-kokosowy

stopaa
20 10 20 min
Placuszki jaglano-lniane

Placuszki jaglano-lniane

stopaa
25 13 10 min
Czekoladowy omlet jaglany

Czekoladowy omlet jaglany

stopaa
23 16 20 min
Kasza po meksykańsku (wersja rozgrzewająca, wegańska)

Kasza po meksykańsku (wersja rozgrzewająca, wegańska)

stopaa
20 13 40 min
Koktajl bananowo-orzechowy

Koktajl bananowo-orzechowy

stopaa
25 16 5 min
Placuszki kokosowe

Placuszki kokosowe

stopaa
22 16 20 min
Zdrowe kakao na mleku kokosowym

Zdrowe kakao na mleku kokosowym

stopaa
21 17 10 min
Kokosowy pudding chia

Kokosowy pudding chia

stopaa
22 15 0 min
Makaron z domowym pesto i łososiem

Makaron z domowym pesto i łososiem

stopaa
20 11 40 min
Omlet jaglany

Omlet jaglany

stopaa
20 13 15 min
Babeczki jaglano-owsiane z dużą ilością dodatków - samo zdrowie!

Babeczki jaglano-owsiane z dużą ilością dodatków - samo zdrowie!

stopaa
20 13 40 min
Naleśnik owsiany

Naleśnik owsiany

stopaa
19 10 20 min
Pieczone ziemniaki

Pieczone ziemniaki

stopaa
20 14 40 min
Pełnoziarniste naleśniki

Pełnoziarniste naleśniki

stopaa
21 14 30 min
Delikatne placuszki bananowo-orzechowo-słonecznikowe

Delikatne placuszki bananowo-orzechowo-słonecznikowe

stopaa
19 13 30 min
Omlet z łososiem i awokado

Omlet z łososiem i awokado

stopaa
20 13 25 min
Rozgrzewająca zupa z soczewicą

Rozgrzewająca zupa z soczewicą

stopaa
23 14 30 min
Prosta i szybka zupa krem pomidorowa

Prosta i szybka zupa krem pomidorowa

stopaa
20 12 30 min
Omlet z ziarnami

Omlet z ziarnami

stopaa
20 14 20 min
Obłędne babeczki marchewkowo-orzechowe - Miss Babeczki 2015

Obłędne babeczki marchewkowo-orzechowe - Miss Babeczki 2015

stopaa
29 17 50 min
Omlet z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi

Omlet z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi

stopaa
20 12 15 min
Omlet owsiany z chia

Omlet owsiany z chia

stopaa
18 10 20 min
Omlet owsiany z chia i otrębami

Omlet owsiany z chia i otrębami

stopaa
19 10 20 min
Meksykańska kasza jaglana

Meksykańska kasza jaglana

stopaa
23 12 40 min
Klasyczny omlet na słodko

Klasyczny omlet na słodko

stopaa
19 8 20 min
Omlet owsiano-orzechowy z chia

Omlet owsiano-orzechowy z chia

stopaa
25 17 20 min
Placki z serka homogenizowanego

Placki z serka homogenizowanego

stopaa
20 13 15 min
Muffinki serowe - miniserniczki

Muffinki serowe - miniserniczki

stopaa
21 11 90 min
Szybki omlet z musli

Szybki omlet z musli

stopaa
19 9 15 min
Placki jaglano - bananowe II

Placki jaglano - bananowe II

stopaa
20 15 20 min
Serniczek orzechowy z niespodzianką

Serniczek orzechowy z niespodzianką

stopaa
22 9 60 min
Bezglutenowy omlet jaglano - twarogowy

Bezglutenowy omlet jaglano - twarogowy

stopaa
22 10 15 min
Makaron z łososiem, fetą i brokułami

Makaron z łososiem, fetą i brokułami

stopaa
21 12 30 min
Makaron z łososiem

Makaron z łososiem

stopaa
19 10 20 min
Placki jaglano - kokosowe z twarogiem

Placki jaglano - kokosowe z twarogiem

stopaa
23 13 15 min
Naleśniki ryżowo - kokosowe

Naleśniki ryżowo - kokosowe

stopaa
21 13 45 min
Placki jaglano - bananowe

Placki jaglano - bananowe

stopaa
23 13 10 min
Kasza jaglana z sosem pomidorowym i kurczakiem

Kasza jaglana z sosem pomidorowym i kurczakiem

stopaa
20 15 45 min
Omlet ryżowo - kokosowy

Omlet ryżowo - kokosowy

stopaa
21 12 20 min
Placuszki serowo - orzechowe z bananem i śliwkami

Placuszki serowo - orzechowe z bananem i śliwkami

stopaa
20 10 20 min
Pomidory suszone w piekarniku

Pomidory suszone w piekarniku

stopaa
24 13 90 min
Serniczek/suflet z serka wiejskiego z bananami

Serniczek/suflet z serka wiejskiego z bananami

stopaa
22 16 50 min
Kurczak z ryżem, pieczarkami i papryką

Kurczak z ryżem, pieczarkami i papryką

stopaa
21 11 30 min
Pyszny bezglutenowy omlet twarogowo - ryżowy

Pyszny bezglutenowy omlet twarogowo - ryżowy

stopaa
20 11 20 min
Gofry ryżowe

Gofry ryżowe

stopaa
23 13 30 min
Serniczek bananowo - waniliowy

Serniczek bananowo - waniliowy

stopaa
23 16 40 min
Makaron z brokułami i serem feta

Makaron z brokułami i serem feta

stopaa
21 12 30 min
Jajka na twardo z warzywami i sosem czosnkowym

Jajka na twardo z warzywami i sosem czosnkowym

stopaa
21 13 15 min
Smoothie bananowe z borówkami i twarogiem

Smoothie bananowe z borówkami i twarogiem

stopaa
21 13 10 min
Śniadaniowy omlet z twarogiem i budyniem

Śniadaniowy omlet z twarogiem i budyniem

stopaa
21 13 20 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet