Eko Kniaź szlachetny smak z natury
gotujwstylueko.pl
Eko Kniaź szlachetny smak z natury
Kto chociaż raz spróbował twarogu, mleka czy śmietany pochodzących z gospodarstwa Ewy i Sebastiana, ten nigdy nie będzie chciał sięgnąć po inne. Najprościej rzecz ujmując Eko Kniaź to smak dzieciństwa wielu z nas.
To rodzinne ekologiczne gospodarstwo rolne, o łącznej powierzchni 250 ha jest położone pośród łąk i lasów w Grabowie, w powiecie szczecineckim. Sebastian Kniażewicz dziedzicząc majątek po ojcu w 2001 roku ukierunkował produkcję roślinną oraz hodowlę bydła mlecznego w oparciu o pasze własne na system ekologiczny. Malownicze posadowienie, o stosunkowo niskim stopniu uprzemysłowienia stwarza wprost idealne warunki do prowadzenia ekologicznego gospodarstwa.
W ciągu ostatnich dwudziestu lat właściciele poczynili wiele inwestycji i zmodernizowali całe gospodarstwo. Wkrótce powstała także „przydomowa mleczarnia”, która jest zakładem produkcyjnym, spełniającym wszelkie wymogi unijne i jakościowe wdrożony system jakości HACCAP. Codziennie świeże mleko „prosto z udoju” przerabiamy na twarogi, sery świeże, jogurty, kefiry oraz śmietany i masło. Inwestycja w przetwórnię mleka otworzyła nowe możliwości dalszego rozwoju gospodarstwa, a Klientom umożliwiła dostęp do produktów o niepowtarzalnych walorach smakowych i zdrowotnych.
Ewa z mężem każdego dnia dokłada wszelkich starań, aby jakość produktów była najwyższa i w pełni spełniała oczekiwania Klientów i to czuć w każdym kęsie.
„Najlepszą motywacją do dalszej pracy jest Klient, który do nas wraca ze stwierdzeniem »Pamiętam ten smak z dzieciństwa«. Sądzę, że sekretem tych niepowtarzalnych smaków wywołujących wspomnienia z lat dziecięcych jest świeże mleko oraz ręczna produkcja”. - Ewa Kniażewicz.
Artykuł jest opublikowany w magazynie gotuj w stylu eko.pl Nr 22 Jesień 2022
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.