Royal Brand - Przyprawy w atomizerze
gotujwstylueko.plEkologiczna innowacja, która pozwala na całkowicie nowe zastosowania w kuchni. Atomizerami można spryskać każdy rodzaj żywności, aby nabrała smaku przyprawy. Świetnie nadają się też do smażenia, a można nimi spryskać patelnie przed obróbką cieplną, aby danie nabrało smaku przyprawy.
EKOLOGICZNE PRZYPRAWY Z OLEJEM W ATOMIZERZE
Świeże przyprawy są nietrwałe i wymagają ciągłej pielęgnacji. Przyprawy suszone mogą nabrać obcych zapachów. Atomizery Royal Brand to innowacyjne produkty BIO. W ich składzie znajdziesz jedynie ekologiczny olej rzepakowy oraz przyprawy i ekstrakty jakości bio. Atomizery Royal Brand to wyjątkowa propozycja dla osób, które szukają innowacyjnych i doskonałych ekologicznych rozwiązań. Uzyskasz trwały efekt zapachowy i smakowy dzięki atomizerowi, który zawiera przyprawę czy ekstrakt zamknięte w ekologicznym woreczku oraz olej będący nośnikiem smaku. Poznaj zastosowania atomizerów Royal Brand.
PRZYPRAWA GOŹDZIKI W ATOMIZERZE BIO
Atomizer z olejem i goździkami pasuje do dań opartych na pomidorach, do różnego rodzaju farszy, pasztetów. Dobrze się komponuje z baraniną, wieprzowiną i dziczyzną. Olej z goździkami często opisywany jest jako produkt przeciwdziałający zmęczeniu, depresji i przeziębieniu.
PRZYPRAWA MIĘTA W ATOMIZERZE BIO
Atomizer miętowy zawiera olej roślinny, aromat i miętę, dzięki czemu tworzy doskonałą kombinację smaku i zapachu. Mięta idealnie pasuje do dań kuchni orientalnej. Nadaje szlachetności potrawom z jagnięciny, a także warzywom, które nabierają interesującego aromatu.
PRZYPRAWA IMBIR W ATOMIZERZE BIO
Imbir wspomaga w przeziębieniach, wzmacnia mechanizmy obronne człowieka. Olejek eteryczny zawarty w korzeniu imbiru działa przeciwzapalnie i wykrztuśnie. W atomizerze Royal Brand oprócz aromatu znajduje się również suszony imbir BIO. Poszczególne składniki reagują ze sobą wzajemnie przekazując wartościowe związki. Jest wiele wspaniałych przepisów, które wykorzystują olej imbirowy: ananasowe curry z indyka, kurczak Biriyani, warzywne curry z marchewką, dania z kokosem. Wystarczy kilka psiknięć atomizerem, aby danie nabrało orientalnego charakteru.
PRZYPRAWA OREGANO W ATOMIZERZE BIO
Oregano jest składnikiem, którego nie może zabraknąć w daniach śródziemnomorskich. Oregano posiada wiele właściwości sprzyjających zdrowiu człowieka. Etnokuchnia wskazuje na działanie przeciwwirusowe, przeciwzapalne oregano. Atomizer będzie idealny do pizzy, sosu spaghetti, zup i pieczywa.
PRZYPRAWA SZAŁWIA W ATOMIZERZE BIO
Szałwia wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne. Szałwia pomaga przy bólach gardła, zębów i infekcjach jamy ustnej. Nasz atomizer z olejem ma głównie zastosowania kulinarne. Ma nieco żywiczny smak, delikatnie ostro-gorzki. Jest idealny, aby spryskać nim dania mięsne, rybne i warzywne. Dzięki bio olejowi roślinnemu bogatemu w witaminę E bio uchwycony zostaje aromat przyprawy. Smak szałwii komponuje się z czosnkiem i cebulą. Pasuje do dań mięsnych.
PRZYPRAWA PIEPRZ W ATOMIZERZE BIO
Pieprz znany jest od 4000 lat, tę cenną przyprawę używano jako środek płatniczy. Pieprz ma wiele zalet i zastosowań. Pieprz ogranicza uczucie głodu i wspomaga funkcje trawienne organizmu. Ostry smak sprawia, że jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych, zup i przystawek. Olejek eteryczny zawarty w pieprzu czarnym ma zdolności przeciwutleniające i wspomaga układ odpornościowy. Pieprz jest doskonały do wszelkiego rodzaju potraw, zup i dań. Polecamy zwłaszcza do steków czy tatara.
PRZYPRAWA ROZMARYN W ATOMIZERZE BIO
Rozmaryn był opisywany w najstarszych polskich książkach kucharskich jako dodatek do rosołu, potraw z gęsi przygotowywanych na zimno. Był niezbędnym składnikiem „polewki rozmarynowej”. Gotowany z winem miał być antidotum na ukąszenia węży. W atomizerze o bogatym, ziołowym smaku używamy rozmarynu, który jest w specjalnej torebce uniemożliwiającej blokowanie atomizera. Jest idealny do mięs, farszów, warzyw i dań kuchni włoskiej.
PRZYPRAWA CYNAMON W ATOMIZERZE BIO
Wiele osób uważa, że aromat cynamonu odpręża i pomaga się zrelaksować. Związki zawarte w oleju cynamonowym zwalczają bakterie występujące w jamie ustnej i wpływają na wzmacnianie odporności immunologicznej organizmu. Nasz atomizer jest doskonały do deserów i przystawek. Świetnie sprawdzi się także do dań indyjskich, w tym wegańskich, wegetariańskich i deserów.
PRZYPRAWA KMINEK W ATOMIZERZE BIO
Zapach kminku pomaga złagodzić napięcie psychiczne i zmęczenie emocjonalne. Jednocześnie wspomaga układ trawienny oraz oczyszcza układ oddechowy. Zastosowań w kuchni jest wiele. Atomizera można używać do bigosu, leczo, zupy fasolowej, warzywnych pasztetów i do past kanapkowych.
Artykuł pochodzi z magazynu jesień 2020 Gotuj w stylu eko.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.