Kalafior pieczony na ostro
PrzepisyMargaretkiRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
czosnek - 3 ząbki
cebula - 1/2 szt.
papryka mielona słodka - 1 łyżeczka
papryka mielona ostra - 1/4 łyżeczki
olej rzepakowy - 4 łyżki
ocet jabłkowy - 1 łyżka
miód - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Polecam jako dodatek do obiadu lub kolacji. W taki sam sposób robię brokuł. W czasie przygotowania nie uwzględniłam okresu trzymania kalafiora w lodówce.Sposób przygotowania:
Następnie ułożyć na blaszce i piec 35 minut w temperaturze 185 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.