Naleśniki z lodami i jabłkami prażonymi na oleju kokosowym
PrzepisyMargaretkiRodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 1 szklanka
ortęby owsiane - 3 łyżki
jaja - 2 szt.
jabłka - 6 szt.
cukier trzcinowy - 3 łyżki
lody pistacjowe - 100-200 ml
Sposób przygotowania:
Farsz:
Jabłka po obraniu umieścić w garnku, dodać 2 czubate łyżki oleju kokosowego oraz cukier trzcinowy i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Trzeba bardzo uważać, aby się nie przypaliły. Podlać kilkoma łyżkami wody i przez 20 minut dusić, ale tak, aby owoce nie do końca się rozgotowały.
Takim farszem smarować naleśniki, a na wierzchu położyć po kawałeczku lodów pistacjowych.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.