Szarlotka sypana z amarantusem i otrębami
PrzepisyMargaretkiRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
kasza manna - 1 szklanka
masło - 200 g
jabłka - 1 kg
mąka gryczana - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
amarantus - 4 łyżki
otręby np. orkiszowe - 4 łyżki
cynamon - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Z pozostawionej części suchych składników odmierzyć połowę i rozsypać na jabłkach. Zetrzeć na tarce połowę masła.
Na tym ułożyć kolejną warstwę jabłek i powtórzyć wszystkie czynności. Na wierzchu powinno być masło. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.