![Wytrawne naleśniki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2024-10/18179-photo-main.jpg)
Wytrawne naleśniki
![](/cache/a32x32/files/users/111-avatar-1603692166.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
jaja - 2 szt.
ser żółty - 12 plastrów
szczypior - 2 łyżki
pomidory suszone - kilka sztuk
olej - trochę
sól i pieprz - szczypta
Sposób przygotowania:
Smażyć naleśniki, na które (po przewróceniu na drugą stronę) nakładać kawałki sera żółtego, który rozpuścić się pod wpływem temperatury. Z tej ilości wyszło 6 naleśników. Podaję je najczęściej z ketchupem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.