eko Kniaź - smaki dzieciństwa
gotujwstylueko.pleko Kniaź, to stale powiększające się polskie ekologiczne godpodarstwo. Smaku naszego mleka i przetworów mlecznych się nie zapomina. Chociaż produkcja przypomina manufakturę, bo żyjemy w zgodzie z naturą i tradycją, jednak nie zapominamy, że dla utrzymania najwyższej jakości potrzeba ciągłych innowacji” - mówi Ewa Kniażewicz, właścicielka mleczarni.
Przepiękne sielskie tereny pomiędzy dwoma parkami krajobrazowymi są miejscem wręcz idealnym do ekologicznej produkcji. Gospodarstwo eko Kniaź znajduje się w województwie zachodniopomorskim, we wsi Grabowo. Lokalizacja wśród malowniczych lasów i pastwisk, stwarza dogodne warunki do prowadzenia sporego, 250 hektarowego ekologicznego gospodarstwa. Mąż Pani Ewy, Sebastian rozpoczął ich wspólną „mleczarską” przygodę niemal 20 lat temu. Ukierunkował produkcję roślinną oraz hodowlę bydła mlecznego w oparciu o pasze własne na system ekologiczny.
„Przydomowa mleczarnia” jest zakładem produkcyjnym, spełniającym wszelkie wymogi unijne i jakościowe (wdrożony system jakości HACCAP). Codziennie świeże mleko „prosto z udoju przerabia się tu na tradycyjne i pyszne twarogi, sery świeże, jogurty, kefiry oraz śmietany i masło. Inwestycja w przetwórnię mleka otworzyła nowe możliwości dalszego rozwoju gospodarstwa, a Klientom umożliwiła dostęp do produktów o niepowtarzalnych walorach smakowych i zdrowotnych. Dowodem na to jest otrzymane dwa lata temu wyróżnienie w konkursie na Najlepsze Gospodarstwo Ekologiczne na Targach Natura Food & Be ECO organizowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
„Wspólnie z mężem każdego dnia dokładamy wszelkich starań, aby jakość naszych produktów była najwyższa i w pełni spełniała oczekiwania naszych klientów. Najlepszą motywacją do dalszej pracy jest nasz Klient, który do nas wraca ze stwierdzeniem „Pamiętam ten smak z dzieciństwa”. Doceniany jest cały asortyment, ale zdecydowanie „perełką” są twarogi”.
Czego musisz spróbować?
Jest z czego wybierać, w ofercie znajdziemy świeże mleko, jogurty, kefiry, maślanki, śmietany o różnej zawartości tłuszczu, masło, klasyczne twarogi i naturalne świeże sery lub z ziołami. Tu nie idzie się na skróty, w każdy produkt wkładane jest serce i ogromna wiedza technologiczna, zapytaliśmy, o przysmaki cieszące się największą popularnością.
Artykuł pochodzi z magazynu lato 2020 Gotuj w stylu eko.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.