Wasąg - Lider na rynku ekologicznych mięs i wędlin w Polsce
gotujwstylueko.pl
Wasąg - Lider na rynku ekologicznych mięs i wędlin w Polsce
Wasąg to firma rodzinna. Nasz zakład mieści się w Hedwiżynie, niedaleko Roztoczańskiego Parku Narodowego. Od ponad 29 lat produkujemy mięso i wędliny według tradycyjnych receptur. Jako jeden z czołowych producentów w Polsce posiadamy certyfikat wyrobów ekologicznych potwierdzający spełnianie wymogów Unii Europejskiej. W naszej działalności kierujemy się troską o środowisko i dbałością o potrzeby Klientów poszukujących sprawdzonych wyrobów ekologicznych.
NA PRZYSZŁOŚĆ FIRMY PATRZYMY PRZEZ PRYZMAT EKOLOGII S
taramy się, by wizja firmy Wasąg jako przedsiębiorstwa w pełni przyjaznego naturze miała bezpośrednie odzwierciedlenie w rzeczywistości. Ekologiczne wyroby to źródło naszej działalności, ale chcemy iść o krok dalej. Misję ochrony środowiska przenosimy również na pozostałe aspekty funkcjonowania firmy. Korzystamy z własnego ujęcia wody, od kilku lat odzyskujemy ciepło z agregatów chłodniczych, a do pakowania wędlin używamy tacek przeznaczonych w 100 % do recyklingu. Wśród naszych długoterminowych planów znajduje się też zmiana opakowań na tacki wykonane z papieru oraz budowa oczyszczalni ścieków. Już w przyszłym roku będziemy korzystać z kogeneracji, która ograniczy emisję szkodliwych gazów do atmosfery, a dzięki panelom fotowoltaicznym zasilimy nasz zakład prawie w 100 % ze źródeł odnawialnych. Wierzymy, że dzięki temu jeszcze lepiej i skuteczniej wpłyniemy na proekologiczne aspekty funkcjonowania firmy oraz poszanowanie środowiska, w którym żyjemy.
Widok na pofalowane wzgórza pięknej krainy, jaką jest Roztocze.
IDEA ZRODZONA WŚRÓD ROZTOCZAŃSKICH PÓL I LASÓW
Żyjemy i pracujemy na Roztoczu, w przepięknym otoczeniu pól i lasów. Dzięki nim pasja do ekologii i zaangażowanie w nią stała się naszą codziennością. Misją oraz głównym kierunkiem działań, który przyjęliśmy, jest produkcja ekologicznych mięs i wędlin bez chemii spożywczej oraz sztucznych uszlachetniaczy. Stawiamy na naturalność naszych wyrobów, a ich jakość potwierdza otrzymany przez nas certyfikat EKO będący gwarancją pochodzenia mięsa z gospodarstw ekologicznych oraz jego produkcja zgodna z ekologicznymi praktykami. Szeroki asortyment oraz dynamiczny rozwój firmy sprawił, że jesteśmy w stanie odpowiadać na potrzeby każdego Klienta poszukującego bezpiecznych i zdrowych wyrobów. Obecnie w naszej ofercie znajduje się ponad 70 mięs i wędlin ekologicznych – w tym również produktów stworzonych specjalnie dla dzieci. Staramy się również systematycznie rozwijać naszą ofertę oraz poszerzać ją zgodnie z trendami i gustami Konsumentów.
EKOLOGICZNE WĘDLINY W ZASIĘGU RĘKI
Jesteśmy producentem, który dba o wysoką jakość oraz naturalność wytwarzanego mięsa i wędlin. Stanowimy sprawdzoną markę dla klientów, którzy w ramach zbilansowanej diety poszukują ekologicznych wyrobów z certyfikatem. Zauważamy, że coraz większe grono konsumentów sięga po nasze produkty i co jest dla nas niezmiernie cenne – docenia ich jakość oraz dzieli się pozytywnymi opiniami z innymi - mówi Maciej Wasąg, prezes firmy.
Dążymy do tego, aby ekologiczne mięso i wędliny Wasąga mogły zagościć na stołach każdej osoby, która chce ich posmakować. Dlatego dbamy o szeroką dostępność produktów marki dla naszych lokalnych Klientów w 25 sklepach firmowych na Roztoczu. Na szczególną uwagę zasługuje również nasza udana współpraca z dystrybutorem hurtowym Bio Planet, dzięki któremu możemy docierać z pełną gamą produktów do sklepów specjalistycznych z certyfikowanymi produktami ekologicznymi w całej Polsce.
Maciej Wasąg - prezes firmy Wasąg
Artykuł jest opublikowany w magazynie gotuj w stylu eko.pl Nr 18 Jesień 2021
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.