
Kolorowe, warzywne kaszotto

Rodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jęczmień
Składniki:
burak pomarańczowy - 1 szt.
olej do smażenia - 2 łyżki
wrzątek lub bulion warzywny - 1,5 litra
cebula - 0,5 szt.
marchew fioletowa - 1 szt.
seler naciowy - 3 laski
chili - 0,5 szt.
czosnek - 3 ząbki
pietruszka - 3 natki
ostropest - 1 łyżeczka
przecier pomidorowy - 2 łyżki
sól do smaku
Dodatkowe informacje:
W składnikach zaznaczyłam 3 "laski", a chodzi o łodygi, których nie ma przy wyborze miarySposób przygotowania:
Obraną cebulę pokroić w kostkę.
Obraną lub dokładnie wyszorowaną fioletową marchew pokroić w plasterki lub półplasterki.
Rozdrobnić chili, posiekać natkę pietruszki i obrać czosnek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.