SIRT mleko gryczano-daktylowe
Zielone KoktajleRodzaj posiłku: napoje
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Składniki:
1 duży świeży daktyl Medjoul, lub ok. 5 sztuk suszonych (ok. 25g)
woda - 1 litr
Dodatkowe informacje:
Przepis pochodzi z ebooka SIRT KOKTAJLE z przepisami na koktajle z aktywatorami sirtuin https://zielonekoktajle.pl/sirtkoktajle. Sirtuiny to białka chroniące komórki w organizmie przed stanami zapalnymi, a w konsekwencji chorobami. Regulują one także metabolizm i pomagają w budowaniu tkanki mięśniowej oraz zmniejszeniu tkanki tłuszczowej.Sposób przygotowania:
Rano zmiksuj odcedzoną kaszę i daktyle z cynamonem i litrem świeżej zimnej wody. Miksuj dłużej na wysokich obrotach, aż uzyskasz efekt mleka. Mleko nie jest idealnie klarowne, ale do koktajli idealne. Przechowuj maksymalnie 2 dni w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.