Green smoothie wspomagający układ odpornościowy
Zielone KoktajleRodzaj posiłku: napoje
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
kolendra lub pietruszka - 1 garść
spirulina - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Spirulina- to sproszkowane algi morskie będące idealnym uzupełnieniem zielonych koktajli. Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, a wysokiej jakości białko stanowi aż 70% jej zawartości. Znacie jakieś lepsze naturalne źródło protein?Poza tym dostarcza nam witamin A, E, K i B, sporej ilości mikroelementów, w tym jodu, a żelaza tyle ile czerwone mięso. Ukryty w niej chlorofil pomaga w oczyszczaniu organizmu z toksyn wspierając wątrobę i nerki. Dodatkowo obniża pH i wspomaga w pracy układ odpornościowy.
Spirulinę polecamy ze sprawdzonych źródeł.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.