Składniki:
podwójne espresso
mleko (polecamy roślinne) - 1/2 szklanki
bita śmietana (lub ubite mleko kokosowe z puszki- stała, gęsta część)
imbir/ cynamon/ gałka muszkatołowa
Dodatkowe informacje:
Jak zrobić domowy syrop korzenny? (większa porcja, na kilka kaw) Potrzebujesz: 150 ml wody, 5 łyżek słodu: cukier, miód, syrop klonowy itp., łyżeczka cynamonu, łyżeczka sproszkowanego imbiru, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 laski wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowegoWykonanie: Podgrzej składniki w rondelku mieszając, do zredukowania i zagęszczenia, ok. 10-15 min.
Sposób przygotowania:
i zakręć i mocno potrząsaj, aby się ubiło). Piure dokładnie połącz z syropem, wlej kawę i dokładnie wymieszaj.
Dodaj ciepłe, spienione mleko. Podawaj z bitą śmietaną, posypane mieszanką przypraw: imbir, cynamon, gałka muszkatołowa.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.