![Koktajl szczęścia z dużą ilością magnezu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3531-photo-main.jpg)
Koktajl szczęścia z dużą ilością magnezu
![](/cache/a32x32/files/users/507-avatar-345857387.jpg)
Rodzaj posiłku: napoje
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: kakao
Składniki:
banan - 1 szt.
amarantus ekspandowany - 1 łyżka
ziarna kakowca sproszkowane (kakao) - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Kakao poza niespotykaną nigdzie indziej w przyrodzie ilością magnezu jest również najbogatszym źródłem antyoksydantów przebijając ponad dziesięciokrotnie dzikie jagody, które zajmują drugie miejsce na podium.
Całkiem sporo ma też w sobie chromu, cynku, kwasów Omega 6 i serotoniny.
Kakao znane jest jako niezrównany poprawiacz nastroju, znakomity środek relaksacyjny , afrodyzjak czy nawet wspomagający uduchowienie element ceremonii religijnych. Ach, no i oczywiście smakuje wybornie stanowiąc podstawę jednego z najlepszych wynalazków w historii ludzkości czyli czekolady, która wcale nie musi być równoznaczna z niezdrowym produktem zaśmiecającym nasz organizm.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.