Zupa buraczano-jaglana z kokosową nutą
Marek ZarembaRodzaj posiłku: lunchbox, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
kasza jaglana ugotowana - 1/2 szklanki
mleko kokosowe - 1/2 szklanki
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
jabłko - 1 szt.
imbir świeże kłącze - 2 cm
kurkuma - 1/3 łyżeczki
nasiona mielonej kolendry - 1/3 łyżeczki
nasiona kopru włoskiego (mielone - opcjonalnie) - 1/3 łyżeczki
majeranek (opcjonalnie) szczypta
olej kokosowy - 1 łyżka
sól morska lub himalajska do smaku
Dodatkowe informacje:
MOJA RADANasze zdrowie jest ściśle związane z równowagą kwasowo-zasadową, zatem produkty alkalizujące są w codziennej diecie niezwykle ważne. Dlatego właśnie w trakcie programu Jaglany Detoks buraki stanowią trzon odkwaszania organizmu. Jeżeli macie problem ze strawieniem surowego soku z buraka, to z upieczonym raczej nie powinno być problemu, ale zawsze pamiętajcie o przyprawach. Po upieczeniu buraki można przechowywać w lodówce nawet kilka dni. Moimi faworytami są buraczane carpaccio z koperkową oliwą i orzechami włoskimi oraz jaglany słoik zdrowia z pieczonym burakiem i jabłkiem!
Zupę z pieczonego buraka polecam na obiad, kolację lub jako pełen zdrowia termos do pracy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.