smakowity placek z gruszką
aguchakaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3 szt.
cukier - 3/4 szklanki
serek mascarpone - 250 g
mąka pszenna - 2 szklanki
mąka ziemniaczana - 1/4 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Przygotować pozostałe składniki w temperaturze pokojowej.
Jajka ubić z cukrem do uzyskania jasnej puszystej masy. Małymi porcjami dodawać serek, ciągle ubijając. Dodać pozostałe składniki, wymieszać do uzyskania gęstej, jednolitej masy. Następnie dodać gruszki pokrojone w kosteczkę. Wymieszać łyżką.
Przelać do tortownicy o średnicy 24cm. Na wierzch położyć plasterki gruszki.
Piec w nagrzanym piekarniku do temp. 170 stopni przez około 75 minut - do suchego patyczka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.