Zupa grzybowa
aguchakaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wigilia
Zawiera: nabiał, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
nać pietruszki - 1 pęk
śmietana kremówka - 0,5 szklanki
bulion warzywny - 1 litr
sól, pieprz, majeranek, liść laurowy
Sposób przygotowania:
Grzybki obgotować w lekko osolonej wodzie przez około 5 minut. Odcedzić.
Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulkę i czosnek.
Do garnka w którym jest bulion warzywny dodać grzybki, cebulkę, czosnek z patelni. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Przyprawić przyprawami. Następnie dodać natkę pietruszki. Powoli wlać śmietankę. wszystko razem wymieszać. SMACZNEGO!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.