Ciasto biszkoptowo-truskawkowe
aguchakaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica
Składniki:
mąka tortowa - 1,5 szklanki
cukier - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
zmiksowane truskawki - 1 litr
galaretka truskawkowa - 2 opakowania
żelatyna - 2 łyżeczki
zimna woda - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Żelatynę w proszku zalać 4 łyżkami zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Napęczniałą żelatynę wstawić do kąpieli wodnej podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzać do wrzenia. Rozpuszczoną żelatynę wlać do truskawek. Wymieszać. Tężejącą masę przelać na biszkopt. Wstawić całość do lodówki na około 2 godziny.
SMACZNEGO
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.