serniczek babuni
aguchakaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 30 dag
cukier - 10 dag
margaryna - 50 dag
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
śmietana 18% - 1 łyżka
żółtka - 2 szt.
jajko - 1 szt.
olej rzepakowy - 0,5 szklanki
cukier - 1 szklanka
mleko - 2 szklanki
budyń śmietankowy - 1 opakowanie
żółtko - 4 szt.
jajko - 2 szt.
kakao do posypania
Sposób przygotowania:
Żółtka, jajka ubić dodać cukier i olej. Dodawać stopniowo ser i mleko, ciągle miksując, dosypać budyń. Zmiksować na gładką masę.
Przelać na przygotowaną blachę, wyłożoną ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni. Piec 50 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.