babka szpinakowa
aguchakaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
olej rzepakowy - 1 szklanka
biała czekolada - 100 g
cukier - 1 szklanka
cukier z otartą skórką cytrynową - 3 łyżeczki
mąka pszenna - 1 szklanka
mąka krupczatka - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
płatki owsiane - 1/3 szklanki
Sposób przygotowania:
Szpinak zmiksować z olejem. Mąki oraz proszek do pieczenia połączyć ze sobą.
W osobnym naczyniu zmiksować jajka z cukrem i cukrem ze skórką cytrynową. Do tej masy dodawać naprzemiennie masę szpinakową i porcję mąki. Dodać białą czekoladę oraz płatki owsiane - miksować do uzyskania jednolitej masy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.