Paszteciki z jajkiem
aguchakaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
szpinak rozzdrobniony - 200 g
duża pietruszka - 1 szt.
seler - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 4 ząbki
masło - 3 łyżki
majeranek do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
oliwa z oliwek
jajka - 14 szt.
foremki aluminiowe na muffiny - 12 szt.
Dodatkowe informacje:
Przestudzone warzywa zmielić w maszynce. Dodać przestudzony szpinak. Wbić do masy dwa jajka. Wlać do masy rozpuszczone masło. Doprawić pieprzem, solą , gałką muszkatołową, majerankiem. Wyrobić na gładką masę.Na dno foremek kapnąć oliwę z oliwek. Nałożyć odrobinę masy, tak żeby zakryć dno foremki, włożyć obrane jajko, zakryć wszystko masą, wyrównać.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25 minut.
Podawać z sosem chrzanowym.
Sposób przygotowania:
Seler, pietruszkę, cebulkę gotować około 15 minut.
12 jajek ugotować na twardo. Następnie obrać ze skorupek.
Masło rozpuścić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.