Barszcz biały z chrzanem
Na widelcuRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 2 szt.
liść laurowy - 1 szt.
sól, pieprz - 1 szczypta
jogurt naturalny - 2 łyżki
kiełbasa biała - 2 szt.
por - 5 plastrów
cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
barszcz biały - 1/2 butelki
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieram, myję, kroję w kostkę, wrzucam do wrzątku. Dodaję listek laurowy i pokrojony w paski czosnek.
Jak dojdzie do wrzenia dodaję mięso (obowiązkowo biała kiełbasa, ja dodałam też udko wędzone, może być też boczek)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.