Ciasto serowo-budyniowe
Na widelcuRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 2 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
margaryna - 1/2 kostki
cukier - 1/2 szklanki
jajko - 2 szt.
żółtko - 1 szt.
Na masę budyniową:
mleko - 1 litr
Na masę serową:
margaryna - 1/2 kostki
cukier - 1/2 szklanki
serek waniliowy - 4 szt.
jajko - 3 szt.
białko - 1 szt.
budyń śmietankowy - 1 szt.
brzoskwinia z puszki - 3 szt.
Sposób przygotowania:
Gotuję 3 budynie czekoladowe na 1 litrze mleka. Czekamy aż wystygnie.
Zalewam budyń czekoladowy masą serową.
Piekę przez 40 minut w temperaturze 200 stopni
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.