Ciecierzyca po chińksu
Na widelcuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): chińska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, strączkowe, sezam, grzyby, pszenica
Składniki:
makaron do woka - 200 g
awokado - 3 plastry
pieczarki - 2 szt.
grzyby mun - 3 szt.
sezam - 3 łyżeczki
kiełki - 3 łyżki
marchew - 1 szt.
cebula - 2 szt.
sos sojowy - 1 łyżka
przyprawa chińska - 1 łyżeczka
sos słodko-kwaśny - 3 łyżki
woda - 1 łyżka
kiełki rzodkiewki - 6 łyżeczek
czosnek - 4 ząbki
Sposób przygotowania:
Dodaję sos sojowy, przyprawę chińską, przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszam, smażę 10 minut.
Dodaję ugotowaną ciecierzycę, mieszam. Zaczynam gotować makaron do woka (3 minuty od momentu wrzenia).
Do patelni dodaję sos słodko-kwaśny. Stopniowo szklankę wody i jeszcze chwilę gotuję aż mam sos.
Nakładam makaron i mieszam.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.