Sernik z kaszą jaglaną
Na widelcuRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
margaryna - 350 g
proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
jajko - 2 szt.
kakao - 3 łyżki
cukier - 1 szklanka
Serowa warstwa:
śmietana 12% - 320 ml
białko - 1 szt.
cukier - 1 szklanka
kasza jaglana - 3/4 szklanki
wiórki kokosowe - 150 g
budyń śmietankowy - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Przygotowuję ciasto mieszając wszystkie składniki mikserem:
mąkę, pokrojoną w kostkę margarynę, proszek do pieczenia, kakao, cukier oraz 2 jajka.
Piekę w 180 st przez 30 minut.
Dodaję powoli wystudzoną kaszę jaglaną i mieszam.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.