Wietnamskie sajgonki
Na widelcuRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, soja, pszenica, drób
Składniki:
marchew - 1/2 szt.
placek ryżowy - 10 szt.
suszony grzyb mun - 5 szt.
cebula dymka - 1 szt.
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz, cukier - 1 szczypta
czosnku granulowanego - 1 łyżeczka
makaronu ryżowego - 20 g
Sposób przygotowania:
Na patelni podsmażam mięso mielone posypane czosnkiem granulowanym.
Następnie kroję w kostkę cebulę oraz grzyby mun wymoczone we wrzątku co najmniej 10 minut w paski.
Dodaję wszystko na patelnię. Potem dodaję startą na grubym oczku tarki połowę marchwi.
Makaron ryżowy zalewam wrzątkiem i zakrywam na 5 minut. Potem kroję w dość grube (ok. 5 cm) kawałki i dodaję do patelni. Podsmażam jeszcze 4 minuty. Po wyłączeniu palnika dodaję sos sojowy, cukier, pieprz oraz sól. Mieszam wszystko dokładnie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.