Złocista galaretka chrzanowa z rodzynkami i żurawiną
Na widelcuRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
żelatyna - 1 łyżka
curry - 1 łyżeczka
rodzynki - 1 garść
mąka - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
woda - 1/4 szklanki
sok z cytryny - 5 kilka kropel
masło - 1 łyżka
jogurt - 1/2 szklanki
żurawina - 1 garść
Dodatkowe informacje:
PROPOZYCJA PODANIAZ wierzchu ozdobiłam bazylią, suszonymi pomidorami i groszkiem.
Galaretka idealnie pasuje do mięsa na zimno oraz do kanapek.
Sposób przygotowania:
Zagotowuję wodę, dodaję szczyptę soli i cukru.
Chrzan mieszam z masłem i mąką. Dodaję do wody, mieszam do zagotowania.
Dodaję żelatynę. Mieszam. Dodaję curry, również mieszam.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.