• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyGulasz dyniowy z tofu i masłem shea
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Gulasz dyniowy z tofu i masłem shea

Gulasz dyniowy z tofu i masłem shea

Na widelcu

Rodzaj posiłku: danie główne

Kuchnia (region): międzynarodowa

Specjalne: Konkurs na najlepszy przepis jesienny z MASŁEM SHEA

Zawiera: soja

4 osób lubi to
5 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

30 min. 6 porcji

Składniki:

dynia piżmowa - 1,5 kg
tofu - 200 g
pomidory z puszki - 240 g
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
masło shea - 1 łyżka
włoszczyzna - 1 garść
majeranek, chili, curry, bazylia, pieprz czosnkowy do smaku
pestki dyni oraz słonecznika - 1 garść
makaron - 400 g

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Dynię kroimy w kostkę, doprawiamy bazylią i pieprzem. Pieczemy przez 30 min w 180 st.
KROK 2:  Włoszczyznę, czosnek, cebulę wrzucamy do gorącej wody (która powinna być mniej więcej dwa razy ponad wysokość warzyw) i gotujemy.
KROK 3:  Do garnka dodajemy też pomidory z puszki oraz przyprawy. Dodajemy również połowę upieczonej dyni. Wszystko razem miksujemy na gładką masę.
Jeśli chcemy mieć gęstszy wywar, dodajemy łyżkę mąki i ponownie miksujemy.
KROK 4:  Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła Shea. Tofu kroimy w kostkę, przyprawiamy majerankiem, chili i curry. Podsmażamy z każdej strony.
KROK 5:  Zdejmujemy z patelni tofu, podrumieniamy na niej pestki.
KROK 6:  Gotujemy do makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 7:  Podajemy: nakładamy makaron, polewamy kremem dyniowym, posypujemy pestkami, układamy tofu oraz dynię.

Smacznego :)
4 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • MAJERANEK BIO 15 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    MAJERANEK BIO 15 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BAZYLIA BIO 25 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    BAZYLIA BIO 25 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 350 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 350 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY W PUSZCE BIO 400 g - ALCE NERO

    Więcej o produkcie na stronie

    POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY W PUSZCE BIO 400 g - ALCE NERO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • TOFU NATURALNE BIO 250 g - GRANOVITA

    Więcej o produkcie na stronie

    TOFU NATURALNE BIO 250 g - GRANOVITA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • WŁOSZCZYZNA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,60 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    WŁOSZCZYZNA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,60 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DYNIA PIŻMOWA (BUTTERNUT) ŚWIEŻA BIO (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    DYNIA PIŻMOWA (BUTTERNUT) ŚWIEŻA BIO (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Na widelcu

  • Sos curry do kanapek

     Na widelcu
  • Lody truskawkowe

     Na widelcu
  • Spaghetti carbonara

     Na widelcu
  • Cebula faszerowana

     Na widelcu
  • Domowe krakersy

     Na widelcu
  • Pierogi ze szparagami

     Na widelcu
  • Czekoladowy ryż preparowany

     Na widelcu
  • Sałatka owocowa jabłko z pomarańczą

     Na widelcu
  • Ciasto orzechowe

     Na widelcu
  • Lody czekoladowe

     Na widelcu
  • Placek hiszpański z jabłkami

     Na widelcu
  • Ziemniaki zapiekane w ziołach

     Na widelcu
  • Szaszłyk z brukselki

     Na widelcu
  • Kokosowo-truskawkowe żelki

     Na widelcu
  • Naleśniki jabłko w cynamonie i orzechu włoskim

     Na widelcu
  • Kotleciki z cukinii

     Na widelcu
  • Konfitura cytrynowo-goździkowa

     Na widelcu
  • Zupa z pieczonych buraków

     Na widelcu
  • Dżem pomarańczowo-cytrynowy

     Na widelcu
  • Gulasz z wątróbki

     Na widelcu
  • Brukselka po włosku z mozzarellą

     Na widelcu
  • Sałatka z pora

     Na widelcu
  • Ażurowe naleśniki orzechowe (dwie propozycje podania)

     Na widelcu
  • Ciasto - kasza manna pod żurawiną

     Na widelcu
  • Warzywa i pierś z kurczaka w sosie własnym

     Na widelcu
  • Słodki makaron z bakaliami

     Na widelcu
  • Zielone puree

     Na widelcu
  • Kotleciki ziemniaczano-warzywne

     Na widelcu
  • Nalewka na zielonej herbacie

     Na widelcu
  • Pieczone kasztany z cynamonowym miodem

     Na widelcu
  • Fasolkowy krem

     Na widelcu
  • Warzywa i orzechy wprost z patelni

     Na widelcu
  • Łosoś w cieście francuskim

     Na widelcu
  • Prosty sos pomidorowy do słoików

     Na widelcu
  • Makaron z pomidorkami i rzodkiewką

     Na widelcu
  • Omleciki dyniowe

     Na widelcu
  • Moje prażuchy

     Na widelcu
  • Warzywa zapiekane w winie

     Na widelcu
  • Obłędne zawijaki z papryką i serem

     Na widelcu
  • Suszone pomidory z serem i kaparami

     Na widelcu
  • Beszamelowy szpinak

     Na widelcu
  • Makaron spaghetti w stylu chińskim

     Na widelcu
  • Migdałowe muffiny

     Na widelcu
  • Mus pomarańczowy

     Na widelcu
  • Gon bao

     Na widelcu
  • Babeczki jogurtowo-malinowe

     Na widelcu
  • Sos holenderski na kanapce z łososiem

     Na widelcu
  • Jajko zapiekane ze szpinakiem

     Na widelcu
  • Kakaowy koktajl z gumi jagód

     Na widelcu
  • Szybki kurczak z makaronem

     Na widelcu
  • Omlecik z czarną fasolą i serem

     Na widelcu
  • Kremowy sos ze świeżych pomidorów

     Na widelcu
  • Tiramisu na biszkoptach

     Na widelcu
  • Sok mirabelkowo - jabłkowy

     Na widelcu
  • Sernik z kaszą jaglaną

     Na widelcu
  • Ciasto serowo-budyniowe

     Na widelcu
  • Makaron w ostrym sosie pomidorowym

     Na widelcu
  • Sałatka zielono mi

     Na widelcu
  • Puree marchewkowe

     Na widelcu
  • Warzywna zupa z fasolką i domowym makaronem

     Na widelcu
  • Jajko sadzone pod serem i papryką

     Na widelcu
  • Kompot truskawkowy z cytryną

     Na widelcu
  • Słodkie grzanki na słodkie poranki

     Na widelcu
  • Bardzo marchewkowe muffiny

     Na widelcu
  • Zupa krem szparagowa

     Na widelcu
  • Dżem z porzeczki czerwonej

     Na widelcu
  • Knedle z porzeczką i borówką

     Na widelcu
  • Lody śmietankowe

     Na widelcu
  • Słatka italiańska na bogato

     Na widelcu
  • Oliwa smakowa

     Na widelcu
  • Jarmuż zapiekany z ziemniakami

     Na widelcu
  • Sałatka szparagowa

     Na widelcu
  • Barszcz biały z chrzanem

     Na widelcu
  • Ziemniaki i łosoś w cieście francuskim

     Na widelcu
  • Ciasteczka owsiane z syropem klonowym

     Na widelcu
  • Zupka chińska

     Na widelcu
  • zielona herbata

     Na widelcu
  • Makaron ze szpinakiem w delikatnym sosie pomidorowym i fetą

     Na widelcu
  • Krem z dyni

     Na widelcu
  • Pomidorówka z zapiekanch warzyw

     Na widelcu
  • Mini croissanty z truskawką i czekoladą

     Na widelcu
  • Szybka i pożywna kanapka

     Na widelcu
  • Zapiekanka z cukinii

     Na widelcu
  • Wieprzowina po chińsku

     Na widelcu
  • Grzaniec z piwa

     Na widelcu
  • Kasza gryczana w karmelizowanej cebuli

     Na widelcu
  • Zakręcone parówki

     Na widelcu
  • Jajko sadzone na rukoli

     Na widelcu
  • Łosoś pieczony z cytryną z roszpunką

     Na widelcu
  • Wiosenna kanapka

     Na widelcu
  • Szybki i pożywny makaron z jajkiem

     Na widelcu
  • Bakłażan faszerowany z grilla

     Na widelcu
  • Lody truskawkowe

     Na widelcu
  • Kotleciki drobiowe

     Na widelcu
  • Sok jabłko z kiwi

     Na widelcu
  • Camembert grillowany z warzywami i winem

     Na widelcu
  • Jajecznica pomidorowa

     Na widelcu
  • Zielona grochówka

     Na widelcu
  • Ciasto drożdżowe z truskawkami

     Na widelcu
  • Cukinia w panierce

     Na widelcu
  • Omlet serowy makaronowy

     Na widelcu
  • Likier krówkowy

     Na widelcu
  • Fasolka z tuńczykiem

     Na widelcu
  • Spaghetti meksykańskie

     Na widelcu
  • Kompot rabarbarowo-cytrynowy

     Na widelcu
  • Warzywka z patelni z kiełbaską

     Na widelcu
  • Warzywna zupa z mięsem mielonym

     Na widelcu
  • Sałatka brokułowa z jajkiem

     Na widelcu
  • Kurczak i kalafior w chrupiącej panierce

     Na widelcu
  • Koktajl z aronii

     Na widelcu
  • Sałatka czosnkowa z fetą i szpinakiem

     Na widelcu
  • Czipsy z całych ziemniaków

     Na widelcu
  • Omlet szparagowy

     Na widelcu
  • Makaron z dynią w sosie pomidorowym

     Na widelcu
  • Kotlety mielone z ziemniakami

     Na widelcu
  • Ciasteczka owsiane

     Na widelcu
  • Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

     Na widelcu
  • Błyskawiczna pomidorówka

     Na widelcu
  • Poffertjes- słodkie holenderskie śniadanie

     Na widelcu
  • Parówki kwiatki

     Na widelcu
  • Krem warzywny z czarną fasolą i fetą

     Na widelcu
  • Papryka faszerowana ryżem curry

     Na widelcu
  • Zielone pielmieni

     Na widelcu
  • Koktajl bananowo-pomarańczowy

     Na widelcu
  • Szybki sos z ketchupem

     Na widelcu
  • Bezglutenowy omlet ryżowy z kiełkami

     Na widelcu
  • Kawowy deser

     Na widelcu
  • Owsianka z czekoladowymi pomarańczami

     Na widelcu
  • Wiosenna babka cytrynowa z majonezem

     Na widelcu
  • Kompot jabłko z gruszą w cynamonie

     Na widelcu
  • Koktajl wieloowocowy

     Na widelcu
  • Puree z orzechami i awokado

     Na widelcu
  • Owocowe ciasteczka owsiane

     Na widelcu
  • Wątróbka w musztardzie tatarskiej

     Na widelcu
  • Ciasto w dwóch kolorach

     Na widelcu
  • Krem rzodkiewkowy

     Na widelcu
  • Pomarańczowa babeczka pod rozpustnym kremem czyli słodka kandydatka na Miss Babeczki 2015

     Na widelcu
  • Zupa (krem) warzywny

     Na widelcu
  • Marchewkowa pachnąca cytryną i imbirem

     Na widelcu
  • Papryka w słoikach

     Na widelcu
  • Omlet z miodem i śliwkami

     Na widelcu
  • Żelki miodowo cytrynowe

     Na widelcu
  • Surówka: jarmuż z jabłkiem

     Na widelcu
  • Ziemniaki faszerowane

     Na widelcu
  • Cukinia faszerowana mięsem

     Na widelcu
  • Donaty w syropie klonowym

     Na widelcu
  • Omlet serowo-salami

     Na widelcu
  • Sok porzeczkowo-owocowy

     Na widelcu
  • Pure ziemniaczano-marchewkowe

     Na widelcu
  • Keks mojej mamy

     Na widelcu
  • Marchew zapiekana z cebulą w sosie kminkowym

     Na widelcu
  • Bardzo warzywne domowe mielone

     Na widelcu
  • Słodki deser czekoladowy

     Na widelcu
  • Babeczki pomidorowe

     Na widelcu
  • Warzywa w serowym sosie

     Na widelcu
  • Naleśniki z płatkami owsianymi

     Na widelcu
  • De volaille

     Na widelcu
  • Bułki zajączki

     Na widelcu
  • Gulasz z jarmużu i kiełbasy

     Na widelcu
  • Udko kurczaka gotowane w sosie musztardowym

     Na widelcu
  • Zapiekane roladki ziemniaczane z tuńczykiem

     Na widelcu
  • Czekoladowy makaron

     Na widelcu
  • Syrop cynamonowy do kawy i herbaty

     Na widelcu
  • Croissanty z papryka marynowaną

     Na widelcu
  • Koper

     Na widelcu
  • Czipsy bakłażanowe z oscypkiem z grilla

     Na widelcu
  • Udka kurczaka w sosie curry

     Na widelcu
  • Ryba w panierce z płatków owsianych

     Na widelcu
  • Ogórkowa z pieczonymi ziemniaczkami

     Na widelcu
  • Pomarańczowa zielona herbata

     Na widelcu
  • Bułeczki drożdzowe z dodatkami

     Na widelcu
  • Ryż w marchewce

     Na widelcu
  • Sałatka z czarnej fasoli i cukinii

     Na widelcu
  • Gulasz ze szpinakiem

     Na widelcu
  • Zupa meksykańska

     Na widelcu
  • Czekoladowa owsianka z orzechami

     Na widelcu
  • Pierś kurczaka z grilla

     Na widelcu
  • Ryba w panierce ze słonecznikiem

     Na widelcu
  • Ciasto z czarnej fasoli

     Na widelcu
  • Pikantne naleśniki pomidorowe

     Na widelcu
  • Lekka sałatka w sezamie

     Na widelcu
  • Chiński makaron

     Na widelcu
  • Omlet ze szpinakiem

     Na widelcu
  • Mini kotleciki z surimi

     Na widelcu
  • Naleśniki orzechowobananowe

     Na widelcu
  • Holenderska surówka z marchwii

     Na widelcu
  • Babeczki czekoladowoorzechowe z bananową dziurką

     Na widelcu
  • Podstawowy sos do pizzy

     Na widelcu
  • Ciasto drożdżowe z malinami i wiśniami

     Na widelcu
  • Omlet z twarożkiem w środku

     Na widelcu
  • Łosoś lekko orientalny

     Na widelcu
  • Ciecierzyca po chińksu

     Na widelcu
  • Waniliowa pigwa do herbaty

     Na widelcu
  • Sok jabłko z pomarańczą i wodą kokosową

     Na widelcu
  • Likier cytrynowo-pomarańczowy

     Na widelcu
  • Ryba zapiekana w serze z ziemniakami

     Na widelcu
  • Jaglane kokosanki

     Na widelcu
  • Omlety owsiane

     Na widelcu
  • Zdrowy sok z buraka

     Na widelcu
  • Jajecznicza z czarną fasolą i fetą

     Na widelcu
  • Zapiekane jabłko faszerowane marmoladą truskawkową

     Na widelcu
  • Wietnamskie sajgonki

     Na widelcu
  • Sałatka na serku wiejskim

     Na widelcu
  • Jogurtowe śniadanie pełne bakalii

     Na widelcu
  • Ostre, pieczone orzeszki

     Na widelcu
  • Pierś z kurczaka faszerowana fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami

     Na widelcu
  • Cukinia w sosie pomidorowym na białej kaszy

     Na widelcu
  • Chleb czosnkowy na zakwasie pszennym

     Na widelcu
  • Masło czosnkowo-paprykowe

     Na widelcu
  • Bulion warzywny

     Na widelcu
  • Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

     Na widelcu
  • Jajecznica z cukinią

     Na widelcu
  • Dyniowe placuszki

     Na widelcu
  • Złota pasta jajeczna z curry i oliwkami

     Na widelcu
  • Naleśniki cytrusowe

     Na widelcu
  • Jajecznica warzywna w bułce

     Na widelcu
  • Jajecznica na szpinaku

     Na widelcu
  • Łosoś z truskawkami

     Na widelcu
  • Złocista galaretka chrzanowa z rodzynkami i żurawiną

     Na widelcu
  • Makaron w sosie serowym z brokułem i ziołami

     Na widelcu
  • Pieczone, faszerowane pomidory

     Na widelcu
  • Czerwone purre

     Na widelcu
  • Zakwas buraczany

     Na widelcu
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem na orzechach

     Na widelcu
  • Makaron z warzywami i kurczakiem w sosie serowym

     Na widelcu
  • Makaron warzywny w pomidorach

     Na widelcu
  • Świąteczny chlebek

     Na widelcu
  • Nalewka korzenna na porzeczce czerwonej

     Na widelcu
  • Wątróbka z brzoskwinią

     Na widelcu
  • Wątróbka z jabłkiem

     Na widelcu
  • Kurczak orientalny

     Na widelcu
  • Domowe kuleczki ziemniaczane w ziołowej panierce

     Na widelcu
  • Sok marchwiowo-jabłkowy

     Na widelcu
  • Miętowy ogórek - sok prosto z ogródka

     Na widelcu
  • Ryż w powidłach śliwkowych

     Na widelcu
  • Cykoria zapiekana w serze i szynce

     Na widelcu
  • Makaron z soczewicą i ogórkiem

     Na widelcu
  • Klopsiki z serem

     Na widelcu
  • Soczysta polędwiczka

     Na widelcu
  • Kotlety z ryżu (pieczone)

     Na widelcu
  • Kokosowa czekolada

     Na widelcu
  • Łosoś pieczony z warzywami i lekkim sosem

     Na widelcu
  • Leczo marchewkowe

     Na widelcu
  • Grillowy szaszłyk

     Na widelcu
  • Ziołowy domowy makaron

     Na widelcu
  • Makaron w sosie pieczarkowo-serowym

     Na widelcu
  • Zupa z soczewicą

     Na widelcu
  • Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej

     Na widelcu
  • Zapiekanka szparagowa

     Na widelcu
  • Domowe musli w stylu eko

     Na widelcu
  • Placki z cukinii

     Na widelcu
  • Makaron z pesto

     Na widelcu
  • Kolorowa sałatka szpinakowa

     Na widelcu
  • Koktajl porzeczkowy

     Na widelcu
  • Zupa gulaszowa z czarną fasolą

     Na widelcu
  • Zupa serowo cebulowa

     Na widelcu
  • Koktajl mirabelkowy

     Na widelcu
  • Sos pomidorowy do słoików

     Na widelcu
  • Gulasz z żołądków

     Na widelcu
  • Ciasto korzenne z bitą śmietaną

     Na widelcu
  • Woda smakowa - arbuz z cytryną

     Na widelcu
  • Tortilla z ziemniaków

     Na widelcu
  • Omlet z wędzonym serkiem

     Na widelcu
  • Prosty chlebek pszenny z przyprawami

     Na widelcu
  • Zakwas pszenny na chleb

     Na widelcu
  • Cynamonowe chipsy z jabłka

     Na widelcu
  • Wodne lody pomarańczowe

     Na widelcu
  • Zupa krem z cukinii

     Na widelcu
  • Domowa chałwa

     Na widelcu
  • Musaka w mojej wersji

     Na widelcu
  • Drink niebieski raj

     Na widelcu
  • Sałatka serek wiejski z mandarynką

     Na widelcu
  • Drink z granatu

     Na widelcu
  • Niemieckie kanapeczki śniadaniowe

     Na widelcu
  • Surówka z marchwi i selera w oleju rzepakowym

     Na widelcu
  • Sok porzeczkowo-brzoskwiniowy

     Na widelcu
  • Omlety kokosowe w powidłach śliwkowych

     Na widelcu
  • Cynamonowy miód z mniszka lekarskiego

     Na widelcu
  • Kompot z mirabelek i brzoskiwiń

     Na widelcu
  • Jajko sadzone w koronkowej koronie

     Na widelcu
  • Owsianka orzechy ze śliwkami w miodzie

     Na widelcu
  • Mus z dyni

     Na widelcu
  • Pasta z czarnej fasoli

     Na widelcu
  • Kompot agrestowy

     Na widelcu
  • Bułeczki zapiekane z serem i szpinakiem

     Na widelcu
  • Bułeczki z kukurydzą

     Na widelcu
  • Ostra pasta z ciecierzycy

     Na widelcu
  • Sos orientalny słodko ostry

     Na widelcu
  • Barszcz czerwony na kiełbasce

     Na widelcu
  • Jogurt z jabłkiem

     Na widelcu
  • Beza z mąką

     Na widelcu
  • Omlet na kaszy jęczmiennej

     Na widelcu
  • Mus z tuńczyka do smarowania

     Na widelcu
  • Lazania z jarmużem

     Na widelcu
Zobacz więcej przepisów
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł
08.12.2020, godz. 19:04
Na widelcu
Na widelcu powiedział/a:
Dziękuję ;)
09.12.2020, godz. 09:21
Nikita
Nikita powiedział/a:
Apetyczne danie.
09.12.2020, godz. 10:49
aguchaka
aguchaka powiedział/a:
pysznie się prezentuje
15.12.2020, godz. 14:45
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
18.01.2021, godz. 17:21

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).