Złota pasta jajeczna z curry i oliwkami
Na widelcuRodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
curry - 1 łyżeczka
śmietana - 1 łyżka
oliwki - 5 szt.
papryka słodka - 1 łyżeczka
pieprz biały do smaku
oregano do smaku
sól do smaku
musztarda - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Do całości dodaję jajka, żeby lepiej się mieszało dodaję łyżeczkę śmietany. Pastę ugniatam widelcem (jeśli wolimy jednolitą masę warto skorzystać z blendera).
Na końcu całość wzbogacam o świeżą bazylię.
Smaruję tosty. Oliwki kroję w paski i kładę na wierzchu (można zmieszać w paście, ale moim zdaniem tak lepiej wygląda).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.