![Złota pasta jajeczna z curry i oliwkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-01/527-photo-main.jpg)
Złota pasta jajeczna z curry i oliwkami
![](/cache/a32x32/files/users/125-avatar-1918686459.jpg)
Rodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
curry - 1 łyżeczka
śmietana - 1 łyżka
oliwki - 5 szt.
papryka słodka - 1 łyżeczka
pieprz biały do smaku
oregano do smaku
sól do smaku
musztarda - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Do całości dodaję jajka, żeby lepiej się mieszało dodaję łyżeczkę śmietany. Pastę ugniatam widelcem (jeśli wolimy jednolitą masę warto skorzystać z blendera).
Na końcu całość wzbogacam o świeżą bazylię.
Smaruję tosty. Oliwki kroję w paski i kładę na wierzchu (można zmieszać w paście, ale moim zdaniem tak lepiej wygląda).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.