![Wątróbka w musztardzie tatarskiej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-03/1464-photo-main.jpg)
Wątróbka w musztardzie tatarskiej
![](/cache/a32x32/files/users/125-avatar-1918686459.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
musztarda - 5 łyżeczek
śmietana - 300 ml
sos pomidorowy - 5 łyżek
ogórek kiszony - 3 szt.
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na patelni, dodajemy wątróbkę, po jej lekkim podsmażeniu dodajemy śmietanę oraz musztardę. Dusimy jeszcze 10 minut.
Ziemniaki podajemy z sosem pomidorowym. Nakładamy wątróbkę oraz ogórek pokrojony w plastry
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.