Świąteczny chlebek
Na widelcuRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
drożdze - 7 g
mleko - 1/2 szklanki
woda letnia - 1 szklanka
piernik - 100 g
imbir - 1 szczypta
goździki - 9 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Następnie rozpuszczam droższe w połowie szklanki ciepłej wody i mieszam z drugą połową ciepłej wody i mleka.
Łączę miskę z produktami sypki z wodnymi i wygniatam aż całość ma konsystencje ciasta do pizzy. Odkładam na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Przed podaniem proponuję wyjąć goździki :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.