Ciasto korzenne z bitą śmietaną
Na widelcuRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
mąka - 2 szklanki
cukier - 1 szklanka
olej - 1/2 szklanki
soda - 1 łyżeczka
kakao - 1 łyżka
przyprawa do piernika - 1 łyżka
śmietana 30% - 200 ml
tarte orzechy - 2 łyżki
polewa
czekolada - 100 g
mleko - 1 łyżka
masło - 1 łyżka
płatki migdałowe - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Piekę 50 minut w temp 180 stopni.
Ubijam śmietanę i delikatnie mieszam z wystudzoną żelatyną. Wkładam do lodówki do stężenia. Potem delikatnie mieszam z orzechami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.