![Sos holenderski na kanapce z łososiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-02/764-photo-main.jpg)
Sos holenderski na kanapce z łososiem
![](/cache/a32x32/files/users/125-avatar-1918686459.jpg)
Rodzaj posiłku: sosy, śniadanie
Kuchnia (region): holenderska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, żyto, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
masło - 2 łyżeczki
sok z cytryny - 1 łyżeczka
kromka chleba - 1 szt.
łosoś wędzony - 1 plaster
Sposób przygotowania:
W miseczce ubijam żółtko z sokiem z cytryny, dodaję pieprz, sól. Następnie dodaję stopniowo masło rozpuszczone i mieszam, aż całość będzie kremową masą.
Przygotowuję tost, smaruje pozostałą częścią masła. Nakładam łososia i polewam sosem. Wierzch dodatkowo posypuję pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.